Ontwikkelingsproblemen

Ontwikkelingsproblemen

Soms maak je je als ouder zorgen om je kind, omdat je kind moeilijkheden op school ervaart of gedrag vertoont dat vragen oproept. Misschien heeft uw kind moeite om zijn aandacht erbij te houden, vindt hij het lastig om zich te concentreren, is hij vaak druk of heeft hij moeite met stilzitten. Een kind kan hier erg veel last van hebben en hierdoor belemmerd worden in zijn verdere ontwikkeling.

In sommige gevallen wordt er aan kenmerken van AD(H)D gedacht. Kinderen met AD(H)D ervaren vaak erg veel moeite met het plannen en organiseren van hun dagelijkse bezigheden.

Misschien is uw kind erg in zichzelf gekeerd, heeft het moeite met andere kinderen te spelen en zich in anderen te verplaatsen, is het erg gericht op zijn eigen bezigheden en interesses. Dan kan er sprake zijn van kenmerken van Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

Praktijk ´de Poort´ biedt onderzoek en begeleiding. Wij denken graag met u mee en gaan samen met u op zoek naar de specifieke aanpak die uw kind nodig heeft. Hierbij kijken we gericht naar kind- en omgevingsfactoren.

 

Meer informatie

AD(H)D

Autisme

 

Aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden, ga dan naar deze pagina.

 

Contact

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.