Ouders en kinderen waarderen 'de Poort' met een 9,4

In de afgelopen maanden hebben wij zowel ouders als kinderen wederom gevraagd hun mening te geven over de kwaliteit van onze praktijk.

Met een deelname van meer dan 80% van alle cliënten ontstaat er een representatief beeld van hun ervaringen.

In een rapportcijfer uitgedrukt scoort 'de Poort' een 9,4.

Behalve dat er gevraagd werd een score op elke vraag in te vullen, werden ouders en kinderen ook uitgenodigd een toelichting te geven.

Hiervan is ruimschoots gebruik gemaakt en biedt -  naast de nodige waardering - ook de mogelijkheid om verbeterpunten te benoemen. De behandelaars mogen het als een welverdiende pluim op hun hoed beschouwen dat op de vraag aan de ouders of 'het contact tussen kind en behandelaar als prettig wordt ervaren' bijna unaniem het antwoord 'altijd' volgt.

Ook de kinderen geven een zeer positief oordeel. De kinderen komen graag bij 'de Poort', zowel voor de begeleiding op het gebied van de GGZ als voor de behandeling van leerproblemen, zoals dyslexie.

Hierbij bestaat er bij de behandeling voor leerproblematiek een duidelijk spanningsveld tussen enerzijds het leuk en fijn vinden bij 'de Poort' en anderzijds het daarbij behorende huiswerk. Deze behandeling wordt als zeer nuttig ervaren, maar ook als intensief, omdat er 4 keer per week thuis moet worden geoefend. Dit levert soms best wel wat strijd op.

Wij bedanken iedereen voor het meedoen aan dit onderzoek en het resultaat  geeft ons energie om de aandachtspunten op te pakken.