Dyslexiebehandeling

Dyslexiebehandeling

Bij de dyslexiebehandeling wordt er gelezen, op zowel woord- als tekstniveau. Voor het lezen van losse woorden maken we gebruik van het computerprogramma 'de LeesPoort'. Omdat lezen vooral leuk moet zijn zoeken we samen naar boeken en onderwerpen, waarin uw kind geïnteresseerd is. Voor het bevorderen van het leestempo kunnen we gebruikmaken van het computerprogramma 'de VerhaalPoort'. Daarnaast werken wij met een zeer gestructureerde spellingmethode, die o.a. wordt ondersteund met oefeningen op de computer, 'de SpellingPoort' en 'de WoordPoort'.

Praktijk 'de Poort' kiest heel bewust voor behandeling op de praktijk. Kinderen met leerproblemen voelen zich, omdat ze moeite hebben met lezen, spellen en/of rekenen, dikwijls al een buitenbeentje op school. Wij vinden het daarom belangrijk een veilige en rustige omgeving te bieden, waar we alle benodigde faciliteiten bij de hand hebben, zodat alles aan hun (onderwijs-)behoeften kan worden aangepast. De aanwezigheid van de ouder/verzorger maakt dat het kind zich extra ondersteund voelt.

De aanwezigheid van één van de ouders/verzorgers is daarnaast ook belangrijk, omdat er namelijk 4x per week thuis moet worden geoefend. Bij het oefenen is het belangrijk te weten hoe wij de stof aanbieden, zodat de ouder dit thuis op dezelfde manier kan doen.

Periodiek wordt een voortgangsonderzoek afgenomen, waarbij wordt gekeken of het technisch lezen is vooruitgegaan en in hoeverre het kind de behandelde leerstof beheerst. Hiervan wordt een verslag gemaakt, dat (in overleg met ouders) ook aan school wordt aangeboden. De totale dyslexiebehandeling duurt 14 tot 18 maanden. Het streefdoel is het kind op het niveau van zijn groep te krijgen. Lukt dit echter niet, dan zal gekeken worden welke hulpmiddelen het best kunnen worden ingezet. Tijdens de behandeling vindt er regelmatig afstemming met school plaats.

Meer informatie

Dyslexieonderzoek

Vergoede dyslexiezorg

 

Aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden, ga dan naar deze pagina.

 

Contact

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.